Cum să ne amintim existenţele anterioare


„Nu ar folosi la nimic daca altcineva ne-ar spune existentele noastre anterioare.
Fiecare trebuie sa-si aminteasca prin sine insusi…”

I. – Maestre Samael Aun Weor, vrem sa va punem o intrebare globala, tot acest grup gnostic venezuelan: ne-ati putea spune ceva despre vietile anterioare?
R. – Va voi spune un mare adevar: daca dumneavoastra observati cu atentie diferitele scoli pseudo-esoterice si pseudo-ocultiste care exista in lume, veti vedea ca abunda mult aceste intrebari. Un Medium v-ar spune ca dumneavoastra sunteti reincarnarea lui „Napoleon Bonaparte” sau vreo reincarnare a unuia dintre cei „Doisprezece Apostoli”. Altul v-ar spune ca „ati fost Contele cutare” sau „Maria Antoaneta” (eu cunosc mai mult de jumatate de duzina de „Marii Antoanete” pe aici, reincarnate).
In concluzie: toti sunt mari, mici nici unul…
La nimic nu serveste sa-i spui unei persoane despre vietile sale trecute si, in practica, mi-am dat seama ca este absurd. Ceea ce serveste, intr-adevar, este ca fiecare sa-si aminteasca axistentele sale trecute. Si trebuie sa se inceapa cu existenta anterioara.

Practica
Intindeti-va comod pe pat, cu bratele si picioarele bine relaxate, cu corpul usor, relaxat, iar apoi concentrati-va asupra ultimei clipe din existenta dumneavoastra anterioara, asupra ultimei secunde. Acest exercitiu sa se faca in momentele in care va simtiti mai predispusi la somn. Se pot utiliza ca Mantre: RA-OM, GA-OM. Insa, cum v-am spus, exercitiul trebuie sa se faca in clipele in care va simtiti predispusi la somn. Concentrarea trebuie sa fie profunda asupra ultimei clipe din existenta voastra anterioara.
Se poate ca in acele momente sa reusiti sa lasati Corpul Fizic dormind, dar dumneavoastra (in acea clipa) veti reusi sa va vedeti pe patul de moarte, inconjurati de rude; veti auzi din nou aceleasi cuvinte pe care le-au spus etc. etc. Atunci va veti fi amintit ultima clipa a existentei voastre anterioare.
Intr-o alta zi oarecare, faceti acelasi exercitiu, pentru a va aminti penultima clipa (dumneavoastra veti putea vedea penultima clipa) si astfel mergeti in urma cu fiecare exercitiu, incercand sa va amintiti existenta anterioara. Amintirile existentei anterioare vor veni sub forma de „tablouri”, de scene, de intamplari, pana ce vor completa intreaga amintire a existentei ante-rioare.
O data completata intreaga amintire a existentei anterioare (spre inapoi: de la batranete la maturitate, la tinerete, la copilarie, la nastere), atunci veti putea continua cu penultima existenta, apoi antepenultima, si astfel veti putea sa va amintiti existentele, pana vi le amintiti pe toate. Mantrele sunt: RA-OM, GA-OM.
Aceasta merita osteneala: sa ne amintim prin noi insine, in mod direct; sa ne facem constienti de existentele noastre anterioare, si nu sa vina altcineva sa ne spuna. Eu nu vreau sa imit exemplul acelor scoli de pseudo-esoterism si de pseudo-ocultism ieftin; vreau ca fiecare sa traiasca aceasta in mod real: sa reuseasca sa-si aminteasca existentele sale anterioare prin sine insusi.

Samael Aun Weor

Un răspuns to “Cum să ne amintim existenţele anterioare”

  1. Am citit Magia cristica azteca de Samael Aun Weor si mi-a placut.Multe practici interesante de calatorii astrale in ea, pe care ulterior le voi aplica.Sunt interesat sa ma descopar mai bine pe mine insumi, mai ales dupa anumite fenomene stranii ce mi s-au intamplat in anumite perioade de timp.

    http://agendaezoterica.wordpress.com/

Lasă un comentariu